TU Delft Library


Opening Language Library & language workshops

1 oktober 2014

De Language Library van Tu Delft Library is vernieuwd! De collectie bevat nu 150 titels uit de Nederlandse Literatuur, die naar 35 talen vertaald zijn.

Datum evenement: 1 okt 2014 17:00 t/m 19:00
Locatie: Hive, TU Delft Library

Van Chinees tot Macedonisch en van Grieks tot Russisch. Deze boeken kunnen iedereen binnen de TU Delft helpen om te oefenen met het lezen en spreken in de taal die men wil leren.

Het geeft internationale studenten –aangekomen in een nieuw land– bovendien de mogelijkheid om in de Nederlandse literatuur te duiken en op een unieke wijze allerlei aspecten en “eigenaardigheden” van de Nederlandse cultuur te leren kennen. Tijdens de presentatie van deze collectie komt u over al deze aspecten meer te weten.

(De nieuwe Language Library van de TU Delft  is geïnspireerd op het concept van de Schiphol Library, die het project van de TU Delft studenten mede hebben gesteund.)

Opening Language Library 1 oktober

In de Hive kan iedereen langs komen om de collectie te bewonderen en gezellig een drankje te drinken. Het Nederlands Letterenfonds, TU Delft Library en Tandem Delft zullen als initiatiefnemers de opening centraal presenteren. Daarna kunt u workshops (inloop)volgen waarbij een internationale student een fragment uit een boek zal voorlezen en dit zal bespreken.

Programma

17.00

The Hive Open

17.15 - 17.45

Opening door Marion Vredeling (TU Delft Library), Marlies Hoff (Dutch Foundation for Literature) en Florien Velsink (Tandem Delft)

Parallelle activiteiten

17.45 - 19.00

Borrel

17.45 - 18.10

Eerste ronde workshops (Drie parallelle workshops in Einstein, Jobs & Stein

18.15 - 18.40

Tweede ronde workshops (Drie parallelle workshops in Einstein, Jobs & Stein

(geen reservering nodig voor de workshops)

 

Tandem Delft

Het Tandem Delft project is gebaseerd op het idee, dat oefenen de beste manier is om een taal te leren. Dit project biedt studenten en andere geïnteresseerden in Delft een platform aan om af te spreken met ‘native speakers’. Zo kunnen de deelnemers op een informele manier hun eigen talen verbeteren en tegelijkertijd anderen hun taal leren.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten