TU Delft Library


Tentoonstelling ‘The Genius of Gerrit Rietveld’

10 juli 2012

In kader van het thema ‘Het Brein’ brengt TU Delft Library een ode aan “The Genius of Gerrit Rietveld” met een zomertentoonstelling over zijn werk, zijn invloeden en de betekenis van zijn werk. Deze tentoonstelling bestaat uit verschillende onderdelen en is verspreid over twee locaties.   De tentoonstelling is op werkdagen te bezichtigen van 9:00 tot 17:00 van 10 juli t/m 6 september.

Data evenement: 10 jul 2012 09:00 t/m 6 sep 2012 17:00
Locatie: Library Learning Centre & bibliotheek van de faculteit Bouwkunde

Wat is er te zien?

Zowel in het Library Learning Centre (LLC) als in de Bouwkundebibliotheek (Bk) zijn Rietveld-ontwerpen en aanverwante designs te zien:

De tentoonstelling is ook gedeeltelijk online te zien.

Gerrit Rietveld, een genie

Gerrit Rietveld (1888-1964) is wel het meest bekend geworden met zijn radicale ontwerpen uit de jaren twintig van de twintigste eeuw, zoals de Rood Blauwe stoel. Maar zijn carrière duurde daarna nog enkele decennia, en gedurende die periode ontwierp hij zeer uiteenlopende meubels en gebouwen. Daarnaast kreeg hij een eredoctoraat aan de Technische Hogeschool te Delft.

Ondanks de grote verschillen tussen de ontwerpen waren eenvoud, helderheid en efficiëntie van constructie de uitgangspunten voor de meerderheid van zijn meubels. Aan met name zijn meubelontwerpen wordt aandacht geschonken in ‘The Genius of Gerrit Rietveld’.

Deze tentoonstelling hoort bij de programmering van TU Delft Library rondom het thema “Het Brein”.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten