TU Delft Library


4TU.Centre for Research Data

4TU.Centre for Research Data vergroot de zichtbaarheid, vindbaarheid en citeerbaarheid van onderzoeksresultaten.

De onderzoeker kan in alle stadia van zijn onderzoek bij 4TU.ResearchData terecht voor advies en ondersteuning met betrekking tot datamanagement, en biedt onderzoekers:

  • permanente toegang tot onderzoeksdata
  • support bij het opstellen van een datamanagementplan
  • opties voor data beheren, delen en documenteren tijdens het onderzoek
  • een betrouwbare, lange termijn bewaarplaats voor wetenschappelijke onderzoeksgegevens
  • mogelijkheden om publicaties te koppelen aan onderliggende data
  • een betere vindbaarheid en citeerbaarheid van onderzoeksdata

4TU.ResearchData is een initiatief van de vier technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen).

Data beheren, delen en documenteren

4TU.Centre for Research Data biedt twee soorten datalabs om tijdens het onderzoek gegenereerde data op te slaan, te delen met collega- onderzoekers, te bewerken en te visualiseren.

Data publiceren

De data repository van 4TU.Centre for Research Data biedt momenteel toegang tot duizenden technisch wetenschappelijke datasets. Het is een gecertificeerd data-archief (Data Seal of Approval) en voldoet hiermee aan de eisen van onderzoeksfinanciers.

Deponeer uw data in de 4TU.ResearchData repository en vergroot daarmee de zichtbaarheid, vindbaarheid en citeerbaarheid van uw onderzoeksresultaten. Uw data krijgen een DOI (digital object identifier) toegewezen, waarmee ze via zoekmachines en linked data te vinden zijn.

Data koppelen aan publicaties

Publicaties met links naar de onderliggende onderzoeksdata worden vaker geciteerd dan publicaties zonder zo’n link. Door uw onderzoeksdata in de data repository van 4TU.ResearchData op te slaan, maakt u ze ook beschikbaar voor nieuw onderzoek.

Voorbeelden

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van 4TUresearchdata of op onze flyer. Op http://data.4tu.nl/ kunt u voorbeelden van datasets bekijken.