TU Delft Library


Beeldbank

De TU Delft Beeldbank is dé plek voor het online bewaren en delen van multimedia materiaal van de TU Delft. Deze collectie omvat 33.000 digitale foto’s, afbeeldingen, audio- en videobestanden die een relatie hebben met de TU Delft. De Beeldbank bevat zowel recent als historisch materiaal.

Zoeken in beeldbank


Op zoek naar beelden?

Veel foto’s en videobestanden kunt u zonder kosten downloaden en hergebruiken. De voorwaarden voor hergebruik zijn vastgelegd in Creative Commons licenties. Een uitzondering is de fotocollectie van de afdeling Communication van de TU Delft. De foto’s van deze collectie, die bestaat uit ruim 6.000 beelden uit de periode 2004-heden, worden gemaakt door professionele fotografen. De beelden zijn herkenbaar aan het aangebrachte watermerk en kunnen niet zonder meer worden hergebruikt; foto's mogen uitsluitend gebruikt worden door studenten en medewerkers voor studie- en researchwerkzaamheden die gemaakt worden uit naam van de TU Delft. Wilt u deze foto's gebruiken voor een externe publicatie, website of op een andere manier? Neem contact op met mediasolutions@remove-this.tudelft.nl voor toestemming

 Beelden delen?

TU-medewerkers en -studenten kunnen zelf materiaal aan de repository toevoegen. Heeft u bijvoorbeeld een foto van een bijzondere laboratoriumopstelling of een video van een geslaagd studentenproject? Voeg ze toe aan de beeldbank.

U kunt die via enkele handelingen in de collectie opnemen, zie paragraaf 3 van de handleiding (PDF). Met uw hulp groeit de collectie steeds verder.

Let er wel op dat de foto’s vrij van rechten zijn, en dat dit is afgestemd met de fotograaf en de afgebeelde personen. De meeste afbeelding zijn door iedereen te downloaden vanaf de website. Wilt u een met watermerk beveiligde afbeelding plaatsen, neem dan contact met ons op.

Gebruik onderstaande formulieren om uw bestanden toe te voegen aan de Beeldbank:

Meer informatie vindt u in de handleiding. In de fotocollectie van de afdeling Communication worden de volgende trefwoorden gebruikt.

Inspiratie opdoen?