TU Delft Library


Zoeksystemen (databases)

Met de zoekbox rechtsboven zoekt u in een groeiend deel van de collectie. Voor een volledig overzicht van wetenschappelijke literatuur is meer nodig. Doorzoek bijvoorbeeld een aantal van de zoeksystemen in de onderstaande lijst voor meer en andere zoekresultaten. 

Zie ook de VKCs voor een overzicht van de specifieke zoeksystemen op uw vakgebied. 

Artikelen, papers, rapporten, reviews, letters

 

Scopus logo

Scopus

  • Alle vakgebieden
  • Citatie analyse

Toegang: TU Delft Campus

Web of Knowledge logo

Web of Science

  • Alle vakgebieden
  • Citatie analyse
  • Direct doorklikken naar Derwent (octrooien) en JCR (impact factor)

Toegang: TU Delft Campus

IEEE XPlore Digital Library

  • Vakgebieden: vooral elektrotechniek en informatica
  • Naast tijdschriftartikelen ook technische normen en e-books
  • Full-text toegang tot veel publicaties

Toegang: TU Delft Campus

JSTOR logo

JSTOR

  • Alle vakgebieden
  • Archief, bevat niet de meest recente jaargangen van tijdschriften

Toegang: TU Delft Campus

Google Scholar logo

Google Scholar

Toegang: Open Access

CSA Illumina logo

CSA

  • Tegelijkertijd zoeken in verschillende vakspecifieke databases

Toegang: TU Delft Campus

OvidSP logo

OvidSP

  • Tegelijkertijd zoeken in verschillende vakspecifieke databases

Toegang: TU Delft Campus

NARCIS logo

NARCIS

  • Wetenschappelijke publicaties Nederland. Niet altijd full text

Toegang: Open Access

 

Citatie analyse, impact factor, h-index

Journal Citation
Reports (R)

Journal Citation Reports

  • Impact factor voor tijdschriften

Toegang: TU Delft Campus

Web of Knowledge logo

Web of Science

  • Citatie analyse en alerts via Web of Science
  • Directe link naar Journal Citation Reports (JCR) voor impact factor

 

Toegang: TU Delft Campus

Scopus logo

Scopus

  • Citatie analyse vanaf 1996
  • Alerts en RSS
  • h-index

Toegang: TU Delft Campus

 

Octrooien

Derwent
Innovation Index
(R)

Derwent Innovation Index

  • Zoeken op trefwoord, International Patent Classification (IPC) en specifiekere Derwent Codes
  • Analyses op het zoekresultaat

Toegang: TU Delft Campus

Espacenet logo

Espacenet

  • Zoeken op trefwoord en International Patent Classification (IPC)

 

Toegang: Open Access

 

Normen

NEN Connect logo

NEN Connect

  • Nederlandse normen en internationale normen die in Nederland gelden
  • Gedeeltelijk full text

Toegang: TU Delft Campus

Perinorm logo

Perinorm

  • Beschrijving van internationale normen, geen full text

 

Toegang: TU Delft Campus

 

Statistieken

CBS Statline logo

CBS Statline

  • Statistieken door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS), vrij toegankelijk

Toegang: Open Access

 

Juridische en overheidsinformatie

Kluwer Navigator

  • Portal tot 175 bronnen op het gebied van jurisprudentie, wet- en regelgeving en juridische literatuur.

Toegang: TU Delft Campus

SDU OpMaat

  • OpMaat is een belangrijke juridische database op het gebied van  jurisprudentie, wet- en regelgevingen en Europese richtlijnen.

 

Bedrijfsinformatie

LexisNexis logo

LexisNexis Company Dashboard

  • Bedrijfsinformatie: structuur, bestuurders, activiteiten, nieuws

Toegang: TU Delft Campus

 

Nieuws

LexisNexis logo

LexisNexis Academic NL

  • Voorheen "Krantenbank"
  • Archief van kranten: AD, Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en Het Parool

Toegang: TU Delft Campus

Uitleg van de symbolen

De meeste zoeksystemen zijn alleen toegankelijk via het TU Delft netwerk.
Kijk op Toegang vanuit huis om vanaf een andere plek op het netwerk in te loggen.

Alleen toegankelijk via TU Delft netwerk

Open Access: vrij toegankelijk

SciFinder

 

SciFinder ® is een zoeksysteem van de American Chemical Society.