TU Delft Library


Human Library

Wat is dat, de Human Library?

Er is geen beter boek dan het boek van de menselijke ervaring. Daarom raadplegen bezoekers van de Human Library mensen in plaats van boeken. Ze wisselen op deze manier hun unieke ervaringen met elkaar uit. Het onderliggende idee is dat de deelnemers elkaar zo beter leren kennen en meer inzicht in elkaar krijgen. Deze simpele en krachtige methode schept een band tussen deelnemers die elkaar anders nooit zouden ontmoeten.

De Levende Boeken kunnen hoogleraren zijn, docenten, stafleden, andere promovendi, stagiairs of studenten van TU Delft; mensen met een bijzonder verhaal die bereid zijn dat met anderen te delen. Deze mensen worden gekozen door de rector, Karel Luyben, en promovendi die meewerken aan het Human-Libraryproject. Op elke avond van de Human Library zullen twee Levende Boeken een presentatie geven.

Extra mogelijkheid: Ontmoet de rector!

Het concept ‘Human Library’ werkt volgens hetzelfde principe als een eerder project, ‘Ontmoet de rector’, dat voor studenten was: de rector en promovendi van TU Delft ontmoeten elkaar in een informele sfeer, wat beide partijen plezierige resultaten kan opleveren. Zo kunnen promovendi universiteitskwesties bespreken die voor hen belangrijk zijn. De aanwezige promovendi mogen bepalen welke onderwerpen ze willen bespreken.

Waarom organiseert TU Delft Library de Human Library?

TU Delft Library wil een plek zijn waar men zich thuis voelt, zeker voor promovendi, die geen eigen plek hebben op de campus waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Door de Human-Libraryavonden kan de bibliotheek promovendi de mogelijkheid bieden om elkaar op informele wijze te ontmoeten en diepgravende gesprekken te voeren met elkaar en de rector.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, of wilt u uzelf of een ander voordragen als kandidaat voor Levend Boek, neem dan contact op met de projectleider, Marion Vredeling (via library@remove-this.tudelft.nl).

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten