TU Delft Library


Mystery Objects

TU Delft Library schotelt bezoekers van het Library Learning Centre breinbrekers voor: Mystery Objecten.

Wat is dit?

In de hal van het Library Learning Centre wordt regelmatig een Mystery Object neergezet. De vraag die dan aan bezoekers gesteld wordt, is: “Waar is dit object voor bedoeld?”. Door goed naar het object te kijken kan het mysterie worden ontrafeld. Vaak zit er merkje van de fabrikant op het object wat het startpunt kan zijn voor een zoektocht op internet. Maar het kan ook zijn dat bepaalde onderdelen goed herkenbaar zijn waaruit af te leiden valt wat het voor een object is.

Bekijk de Mystery Objecten die de afgelopen tijd in het Library Learning Centre hebben gestaan op Flickr.

Erfgoed

De mystery objecten komen uit de TU Delft Erfgoedcollectie die TU Delft Library in haar beheer heeft. De 6000 objecten die in die collectie zitten zijn in het verleden gebruikt voor onderwijs en onderzoek, en/of behoren tot de geschiedenis van de TU Delft. Dit varieert van schilderijen van hoogleraren en leden van het Koninklijk Huis, tot meetinstrumenten, uit het onderwijs, tot wetenschappelijke onderzoekscollecties.

Deze ‘breinbrekers’ horen bij de activiteiten die georganiseerd worden door TU Delft Library in kader van het thema ‘Het Brein’.

Het Brein

Deze tentoonstelling hoort bij de programmering van TU Delft Library rondom het thema "Het Brein".

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten