TU Delft Library


Lenen uit onze collectie

Een deel van onze collectie is uitleenbaar. Om te kunnen lenen moet je lid zijn van de bibliotheek.

Uitleenbare boeken vind je via de zoekbox rechtsboven. Als een boek is uitgeleend, kun je dat direct zien. Als je inlogt, met een TU Delft NetID of met de logingegevens van je Onegini account, kun je een reservering plaatsen. De lener mag het boek dan niet meer verlengen en je krijgt een email als het boek beschikbaar is.

Regels rond het lenen

Uitleentermijn

4 weken. Daarna verlengen wij elke 4 weken automatisch het boek totdat: 

  • Iemand anders het boek reserveert
  • Je het 26 weken in je bezit hebt.

 

Aantal uitleningen tegelijkertijd

20 titels.

Wil je meer lenen? Dan betaal je extra.
Neem hiervoor contact met ons op.

Boeken inleveren

Je kunt de boeken zelf inleveren of deze per post opsturen. Uiteraard zijn de kosten voor het terugsturen per post voor eigen rekening. 

Postadres TU Delft Library

Te laat

Boete € 0,20 per dag per boek, maximaal € 10 per boek.

Je boete kun je aan de informatiebalie betalen.

Pas wanneer de totale openstaande boete betaald is, kun je weer lenen.

Is het boek na 50 dagen te laat nog niet terug, dan sturen wij een factuur met vervangingskosten, boete en € 25 administratiekosten.

Herinneringen*

We versturen herinneringen per e-mail bij 7, 20 en 45 dagen te laat. 

Kwijt of beschadigd

Je betaalt vervangingskosten, administratiekosten en eventueel een openstaande boete.

 

 

Zelf ophalen

Als je een boek wilt lenen, kun je het boek zelf komen ophalen. In veel gevallen staat het boek in de open boekenwand. Zoek dan de locatie en het plaatsnummer op via de zoekbox rechtsboven en haal het boek zelf uit de kast (PDF). Met je campuskaart of lenerspas kun je het boek via het zelfbedieningsstation zelf lenen. Als dit niet lukt, kun je bij de balie om hulp vragen.

Boek uitgeleend?

Het kan zijn dat het door jouw aangevraagde boek uitgeleend is. In dit geval kun je dit reserveren. Zodra het boek teruggebracht wordt naar de Library, ontvang je van ons een email dat de reservering gereed staat in de buitenring van de informatiebalie. Het boek is dan nog niet uitgeleend, dit kan je zelf doen bij het zelf-service station. Wij houden aangevraagde boeken 5 werkdagen voor je beschikbaar.

Aanvragen uit het depot

Een deel van onze collectie bevindt zich in het gesloten depot. Om uit dit deel van de collectie gebruik te kunnen maken kan je een aanvraag indienen via onze catalogus. 

Boeken

Wanneer je een titel heeft gevonden via onze catalogus, kan je direct zien of het in het depot of ‘Closed stacks’ is geplaatst. Door in te loggen en de knop ‘reserveren’ te gebruiken, kan je het boek opvragen. Tijdens kantooruren (ma t/m/ vrij tot 17:00) kan je na ongeveer 30 minuten het aangevraagde boek ophalen uit de buitenring van de balie op je achternaam. Wanneer je een aanvraag doet buiten kantooruren, kan je deze de volgende werkdag ophalen bij de balie en aan jezelf uitlenen bij het zelf-service station. Zie ook de openingstijden van het depot.

Wij houden aangevraagde boeken 5 werkdagen voor je beschikbaar.

Tijdschriften

In ons depot bevinden zich de papieren tijdschriften, deze zijn eveneens opvraagbaar.
Je dient echter langs de informatiebalie te gaan om het aangevraagde tijdschrift na ongeveer 30 minuten ter inzage op te halen.

Lenen van e-books

TU Delft Library voert een actief beleid om steeds meer informatie online aan te bieden. Bij het aanbieden van e-books zijn we vaak nog gebonden aan de voorwaarden van de uitgevers. E-books kun je in elk geval inzien als je met het TU Delft netwerk bent verbonden (Zie ook: toegang vanuit huis). Soms is het mogelijk delen van een e-book te downloaden en op een e-reader te zetten. Het kan zijn dat je het e-book dan moet lenen, het is dan voor een ander (tijdelijk) niet beschikbaar.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten