TU Delft Library


Delta is here

29 september 2016

Tentoonstelling in de Library

De tentoonstelling ‘Delta is here’ geeft een overzicht van alle covers die Delta magazine de afgelopen vier jaar hebben gesierd.

Of ze nu grappig of serieus worden afgebeeld, op alle covers staan jouw medestudenten en jouw collega’s. Want de mensen - of ze nu studeren, lesgeven, onderzoek doen, of zorgen dat de universiteit blijft draaien – maken de TU Delft tot de universiteit die zij is.

Deze covers zijn geen random foto’s. Aan elk beeld gaat een heel proces vooraf. Elk nummer beslist een team van Delta-journalisten welk verhaal het verdient op de cover te komen. Vervolgens bedenken zij samen met fotograaf, vormgever en art director wat het bepalende beeld voor dat verhaal moet zijn.

Voor de fotograaf is het vaak een uitdaging om dit beeld te schieten. Want hoe laat je een robot een glas champagne vasthouden, hoe simuleer je een brand in een studentenhuis, hoe overtuig je een wetenschapper die rioolonderzoek doet, in een put te kruipen? In deze tentoonstelling  krijg je antwoord op deze vragen.

Al bijna 50 jaar is Delta de onafhankelijke nieuwsbron op de campus, voor studenten én medewerkers. Delta is uitgegroeid van een wekelijkse krant tot een medium dat online dagelijks alle actualiteiten brengt en dat sinds 2012 verschijnt als magazine met verdieping en opinie.

Aan de tentoonstelling werkten mee: redactie Delta; Liesbeth van Dam (Design, Solutions & DTP); Marion Vredeling (Programma-manager TUD Library); Servicepunt, Events and Hosts; FMVG; HWC.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten