TU Delft Library


Open Spaces of Collection: What’s hiding in Delft?

6 juni 2017

Tentoonstelling in TU Delft Library, 9 juni - 9 juli 2017. Verborgen objecten en collecties op de campus en in Delft.

Tentoonstelling in TU Delft Library,  9 juni - 9 juli 2017

Hoewel de Technische Universiteit Delft haar huidige naam kreeg in 1986, bestaat ze als onderwijsinstelling al 175 jaar. Deze lange geschiedenis heeft interessante sporen nagelaten: er is veel te ontdekken. Deze tentoonstelling toont foto’s van Marcel Krijger (en anderen) die waren gepubliceerd in Delta in de serie ‘What’s hiding in Delft’ (2014-2017). Deze serie belicht objecten en collecties die verborgen zijn zowel op de campus als in de stad Delft en variëren van technologie tot cultuur, van low-tech tot high-tech en van het verleden tot het heden.

Openingstijden: ma - zo: 8:00 - 24:00 www.library.tudelft.nl

Objecten en collecties op plattegrond

Verschillende collecties en archieven van de stad Delft en specifiek erfgoed van de Technische Universiteit Delft zijn samengebracht in een plattegrond. Deze kaart legt hun context en de ruimtes waar ze zich bevinden uit. Sommige collecties zijn te vinden in prachtige kamers of zalen, terwijl andere objecten onzichtbaar zijn voor het publiek. Wij hopen dat met de plattegrond – samen met de foto’s van Marcel Krijger en anderen – verborgen geschiedenis wordt ontdekt. De kaart is gemaakt door studenten van de faculteit Architecture and the Built Environment van de TU Delft met medewerking van de TU Delft Library.

De foto tentoonstelling ‘Open Spaces of Collection: What’s hiding in Delft?’ in de TU Delft Library is verbonden aan de tentoonstelling ‘The City as an Archive’ in Prinsenkwartier:

The City as an Archive; Delft Collections

Tentoonstelling in Prinsenkwartier Delft 1 juni – 6 juli 2017

De tentoonstelling ‘The city as an Archive’ laat de resultaten zien van het onderzoek dat studenten hebben gedaan naar ‘Spaces of Collection in de graduation studio van MSc Interiors Buildings Cities (afdeling Architecture, Faculty of Architecture and the Built Environment - Delft University of Technology). Het onderzoek ging in op de vraag hoe een nieuw openbaar instituut op de Gasthuisplaats ontworpen moest worden. Gasthuisplaats ligt in het historisch centrum, dat al een lange geschiedenis kent als een instituut. Doel was een plek te creëren waar collecties van de stad Delft en de TU Delft die tot nu toe opgeslagen waren, getoond konden worden om de stad en de universiteit samen te brengen.

Het thema ‘Spaces of Collections’ is bestudeerd vanuit verschillende perspectieven: de stad Delft als een archief, de stad als een verzameling van gebouwen, Delft collectie gebouwen in een internationaal perpectief en, natuurlijk, de ontwerpprojecten van de studenten.

Openingstijden Prinsenkwartier: Di - Vr 10:00-17:30, Za -Zo 11:00-17:00 

Model van de tentoonstelling ‘The City as an Archive; Delft Collections’ in Prinsenkwartier.

Colofon

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten