TU Delft Library


Q & A

 

Hoe werkt Pure? 

 • Pure is ons nieuwe Current Research Information System (CRIS) dat vanaf 1 mei 2016 in gebruik is. Research output die in Pure wordt ingevoerd, wordt automatisch in de TU Delft Repository geplaatst. De TU Delft Library beheert zowel Pure als de TU Delft Repository en biedt de nodige ondersteuning.
 • Alle TU Delft onderzoekers kunnen inloggen in Pure (met netid en wachtwoord) via de Pure portal. Dit is de inlog pagina.
 • Er zijn vier manieren waarop gegevens in Pure kunnen worden ingevoerd:
  1. Harvesting (geautomatiseerd proces vanuit Scopus
  2. Import vanuit online bronnen (personal harvesting)
  3. File import
  4. Handmatige import
 • Pure harvest Scopus. Op den duur zullen meer harvesting bronnen worden toegevoegd door Elsevier (eigenaar van Pure) in overleg met Pure gebruikers van binnen en buiten TU Delft.
 • Research output ingevoerd in Pure wordt door Google Scholar geharvest (‘geoogst’) en is zichtbaar op dat platform.
 • Het is ook eenvoudig om gegevens te exporteren vanuit Pure naar word, excel, pdf, html, RIS (RefMan) of BibTeX. 

Wat is de definitie van een post-print (final accepted author’s version) van een peer-reviewed artikel?

 • In lijn met het Open Access beleid moeten (co-)auteurs minstens de post-print (final accepted author’s version) van hun peer-reviewed artikel samen met de nodige metadata in de TU Delft Repository deponeren (via Pure). Lees dit Post-prints binnen TU Delft document voor meer informatie over post-prints binnen TU Delft.

Is het mogelijk om een Pure training te ontvangen?

Ja, dat is mogelijk. Neem contact op met de Pure contactpersoon van je faculteit om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik een ORCID iD in Pure aanmaken of koppelen?  

 • Je uitgever heeft mogelijk om een ORCID iD gevraagd toen je een publicatie indiende, of misschien wil je een ORCID-profiel aanmaken om je onderzoeksresultaten te promoten. Aangezien steeds meer uitgevers, onderzoeksfinancierders en universiteiten gebruikmaken van ORCID iD, maximaliseer je met een ORCID in Pure de mogelijkheden voor systeemintegratie in de toekomst. Hier lees je Hoe je een ORCID iD in Pure aanmaakt en toevoegt

Pure instructiehandleidingen zijn beschikbaar op de Instructies & Support pagina. Als je meer vragen hebt, neem dan contact op met de Pure contactpersoon van je faculteit.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten