TU Delft Library


DOI's voor publicaties in TU Delft Repository

Met een DOI kan een object worden geïdentificeerd en gevonden op internet. De metadata van het object worden samen met de DOI opgeslagen en bevatten onder meer informatie over waar het object zich op internet bevindt. Wanneer het object wordt verplaatst kunnen de metadata geüpdatet worden met de nieuwe URL van het object. Een DOI als verwijzing naar een online publicatie is daarom duurzamer, en betrouwbaarder dan een URL.

TU Delft Library koppelt automatisch DOI’s aan verschillende nieuwe publicaties in Delft Repository met behulp van DataCite Netherlands. Deze dienst van TU Delft Library faciliteert de registratie en het toekennen van DOI’s aan uw dissertatie, en op verzoek conference papers die worden opgenomen in het TU Delft Library Conference Repository.

Ook datasets in het archief van 4TU.ResearchData worden voorzien van een DOI. Om de zichtbaarheid en het delen van uw datasets te bevorderen, adviseren we om in uw artikel of proefschrift te verwijzen naar de DOI’s van uw datasets.  U kunt zelfs van te voren al een DOI reserveren. Wil je meer weten over DOI’s voor datasets? Bezoek dan deze Datacitatie met DOI pagina.

Wilt u meer weten over het registreren en/of toekennen van DOI’s? Voor vragen over DOIs in Delft Repository kunt u contact opnemen met Ask Your Library, de TU Delft Library klantenservice.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten