TU Delft Library


Research informatiesysteem Pure gebruiken

In lijn met  het Open Access beleid dient alle TU Delft research output gedeponeerd worden in de TU Delft Repository. Het research informatie systeem dat hiervoor gebruikt wordt heet Pure. (Co-)auteurs moeten minstens de post-print (final accepted author’s version) van hun peer-reviewed artikel samen met de nodige metadata in de TU Delft Repository deponeren (via Pure). Lees dit Post-prints binnen TU Delft document voor meer informatie over post-prints binnen TU Delft.

Het voornaamste doel is om de zichtbaarheid en toegankelijkheid van TU Delft research output zodanig vergroten dat onderzoekers wereldwijd en erop voort kunnen bouwen, ten behoeve van de maatschappij.

Er zijn twee manieren om research output in Pure te deponeren: direct via het systeem zelf of via een gestructureerde email. De Instructies & Support pagina bevat de instructies voor directe invoer zowel als invoer via de gestructureerde email. Voor algemene vragen, bezoek de Q&A pagina. Heb je overige vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de Pure contactpersoon op je faculteit.

Voordelen van het gebruiken van Pure

  • Zichtbaarheid & Toegankelijkheid: Met Pure wordt onderzoek in één database geregistreerd en kunnen onderzoeksgegevens en wetenschappelijke kennis, zonder kosten voor gebruikers, op een zo breed mogelijke manier online aangeboden. Dit gebeurt via de bekende kanalen. Pure ondersteunt een van de primaire TU Delft processen: onderzoek. Research output die in Pure wordt ingevoerd, wordt in lijn met het Open Access beleid, automatisch in de TU Delft Repository geplaatst. Dit geeft wetenschappers wereldwijd de kans om van TU Delft onderzoek te profiteren en erop voort te bouwen.
  • Harvesten:  Research output ingevoerd in Pure wordt door Google Scholar geharvest (‘geoogst’) en zichtbaar gemaakt op dat platform. Pure harvest Scopus. Op den duur zullen meer harvesting bronnen worden toegevoegd door Elsevier (eigenaar van Pure) in overleg met Pure gebruikers van binnen en buiten TU Delft.
  • Scala aan (profiel) mogelijkheden: Het is mogelijk om in Pure andere gerelateerde research output (bijv. krantenartikelen en radio interviews) toe te voegen en om specifieke CVs te creëren en te updaten. Het is ook eenvoudig om gegevens te exporteren vanuit Pure naar PDF | Excel | HTML |  RIS (RefMan) | Word |  BibTeX en zelfs naar naar Lindedin bijvoorbeeld. Ook kan Pure netwerken en verbanden visualiseren op basis van onderzoeksonderwerpen, wat het makkelijker maakt om andere onderzoekers te vinden.
  • Management informatie: Pure stelt Universiteit medewerkers in staat om rapporten te creëren waarbij we er zeker van kunnen zijn dat de gegevens, waarop we onze strategische beslissingen baseren, betrouwbaar, volledig en direct toegankelijk zijn.

Importeren en exporteren van gegevens 

Er zijn vier manieren waarop gegevens in Pure kunnen worden geïmporteerd: 

  • Harvesting (geautomatiseerd proces vanuit Scopus)
  • Import vanuit online bronnen (personal harvesting)
  • File import (documenten gecreëerd in BibTex, RIS of Cerif kunnen geïmporteerd worden in Pure)
  • Handmatige invoer (zie Instructies & Support voor meer informatie over hoe handmatige invoer werkt)

Pure instructies zijn beschikbaar op de Instructies & Support pagina. Als je Pure (gebruikers)vragen hebt, neem dan contact op met de Pure contactpersoon van je faculteit.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten