TU Delft Library


Over Pure

Pure is ons nieuwe Current Research Information System (CRIS) dat vanaf 1 mei 2016 in gebruik is. Op dit moment worden de kerngebruikers van de faculteiten en Library medewerkers getraind in het gebruik van Pure. Deze groep zal langzaam worden uitgebreid naar alle ondersteuners. Onderzoekers zullen op termijn in meer detail worden geïnformeerd over het gebruik van Pure en worden voorzien van passende instructiehandleidingen/training.

De voordelen van Pure:

 • Zichtbaarheid & Toegankelijkheid: Met Pure wordt onderzoek in één relationele database vastgelegd en kunnen onderzoeksgegevens en wetenschappelijke kennis, zonder kosten voor gebruikers, op een zo breed mogelijke manier online aangeboden. Dit gebeurt via de bekende kanalen, zoals onze eigen WorldCat Discovery. Pure ondersteunt een van de primaire TU Delft processen: onderzoek. Research output die in Pure wordt ingevoerd, wordt in lijn met het Open Access beleid, automatisch in de TU Delft Institutional Repository geplaatst. Dit geeft wetenschappers wereldwijd de kans om van TU Delft onderzoek te profiteren en erop voort te bouwen.
 • Harvesten:  Research output ingevoerd in Pure wordt door Google Scholar geharvest (‘geoogst’) en zichtbaar gemaakt op dat platform. Pure harvest Web of Science en Scopus. Op den duur zullen meer harvesting bronnen worden toegevoegd door Elsevier (eigenaar van Pure) in overleg met Pure gebruikers van binnen en buiten TU Delft.
 • Scala aan (profiel) mogelijkheden: Het is mogelijk om in Pure zogenaamde ‘secundaire’ research output (bijv. krantenartikelen en radio interviews) toe te voegen en om specifieke CVs te creëren en te updaten. Het is ook eenvoudig om gegevens te exporteren vanuit Pure naar word, excel, pdf, html, RIS (RefMan) of BibTeX, en om profiel informatie te exporteren naar Lindedin bijvoorbeeld. Ook kan Pure netwerken en verbanden visualiseren op basis van onderzoeksonderwerpen, wat het makkelijker maakt voor onderzoekers om andere onderzoekers te vinden.
 • Management informatie: We kunnen rapporten maken waarbij we er zeker van kunnen zijn dat de gegevens, waarop we onze strategische beslissingen baseren, betrouwbaar, volledig en direct toegankelijk zijn.

Importeren en exporteren van gegevens

 • Er zijn vier manieren waarop gegevens in Pure kunnen worden ingevoerd:
  • Harvesting (geautomatiseerd proces gedurende de nacht vanuit Web of Science en Scopus)
  • Import vanuit online bronnen (personal harvesting)
  • File import
  • Handmatige import
 • Op den duur zullen meer harvesting bronnen worden toegevoegd door Elsevier (eigenaar van Pure) in overleg met Pure gebruikers van binnen en buiten TU Delft.
 • Publicaties die worden toegevoegd via Pure worden ook geharvest door Google Scholar en zichtbaar op dat platform.
 • Het is eenvoudig om gegevens te exporteren vanuit Pure naar word, excel, pdf, html, RIS (RefMan) of BibTeX.

Pure instructiehandleidingen zijn beschikbaar op de Instructies & Support pagina. Als je Pure (gebruikers)vragen, neem dan contact op met de Pure contactpersoon van je eigen faculteit.

TU Delft Library maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten