TU Delft Library


Voorleessoftware TextAid

Heb je een functiebeperking en moeite met het lezen van studiemateriaal?
Dan kun je als TU Delft student gratis gebruik maken van een licentie van de voorleessoftware TextAid. Dit programma leest zowel studiemateriaal als online teksten hardop voor. Omdat je de tekst hoort en tegelijkertijd meeleest, begrijp je de tekst sneller en beter.
Klik hier voor meer informatie of  neem contact op met de studentendecanen van Career and Counselling Support, email centralcounsellors@remove-this.tudelft.nl.

Omzetservice TU Library
TextAid werkt met teksten in PDF. Middels de omzetservice van de TU Library kunnen studenten papieren studiemateriaal laten omzetten naar PDF.  Vul voor elk titel dit formulier in en lever deze in bij de balie van de bibliotheek.  Alle PDF’s zijn beschikbaar via de afgesloten database “Reading Support”. Wil je gebruik maken van de omzetservice en deze database, neem dan contact op met de studentendecanen, email Centralcounsellors@remove-this.tudelft.nl.

Let op: zowel door de TU Delft verstrekte licenties van TextAid als  PDF’s in de database “Reading Support” zijn strikt voor persoonlijke gebruik. Het is niet toegestaan om de PFD’s met derden te delen.

Kurzweil tot 1 juni 2017 bruikbaar
Eerder uitgegeven licenties van Kurzweil zijn bruikbaar tot en met mei 2017.
Tot die datum kunnen studenten nog gebruik maken van de omzetservice naar KES van de TU Library. Klik hier voor het omzetformulier KES.

Al het beschikbare materiaal in KES-formaat vind je hier.